Yhtä paljon kuin aikuinenkin, kaipaa lapsi kuulla Jumalasta – omalla äidinkielellä tapahtuva pyhäkouluopetus tukee lapsen hengellistä kasvua. Pyhäkoulun kehittämisen, materiaalin luomisen ja opettajien koulutuksen ohessa edistetään samalla äidinkielistä lukutaitoa. Tutustuessaan Raamatun kertomuksiin äidinkielellään, lapsen edellytykset myös muuhun oppimiseen vahvistuvat. Lapsi tutustuu Jeesukseen ystävänään, joka ymmärtää myös lapsen omaa äidinkieltä.

Indonesiassa kalumpangin-, moan- ja khanberankielisillä alueilla seurakunnan toiminta on pääsääntöisesti suunnattu vain aikuisille. Lisäksi seurakunnat käyttävät vain indonesian kieltä, jota etenkään lapset eivät puhu eivätkä ymmärrä. Näin ollen seurakunnassa käyminen ei anna lapsille erityisesti mitään.

Omalla äidinkielellä tapahtuva lapsille suunnattu pyhäkouluopetus sen sijaan tukee lapsen kasvua ja tekee opetuksista lapsille ymmärrettäviä. Yhdessä indonesialaisen Yayasan Sulinama -järjestön kanssa tuemme paikallisia seurakuntia äidinkielisen pyhäkoulutoiminnan suunnittelussa ja käynnistämisessä.

Tilaa uutiskirje niin voit seurata hanketta tarkemmin.

Seurakunnat Suomessa voivat osallistua hankkeeseen ryhtymällä ystävyyspyhäkouluksi – näin pääsette tutustumaan Kalumpangin pyhäkouluun ja he teidän pyhäkouluunne. Ystävyyspyhäkouluksi voitte ilmoittautua nettisivuillamme www.sanalapsille.fi.

Lue lisää: www.sanalapsille.fi

Kuva: Milka Myllynen