Millä tavalla sinä  voisit osallistua raamatunkäännöstyöhön? Entä miten seurakuntasi voisi olla mukana?

 

Tilatessasi maksuttoman Sanalla Sanoen-lehden saat säännöllisen Rukousmuistion, jossa on työntekijöidemme ja hankkeidemme rukous- ja kiitosaiheita jokaiselle päivälle.

Monella paikkakunnalla toimii Wycliffe-rukouspiiri, jollaiseen voit halutessasi liittyä. Piirien yhteystiedot löytyvät aina Rukousmuistiosta. Ellei kotipaikkakunnallasi toimi vielä Wycliffe-rukouspiiriä, voit joko perustaa uuden rukouspiirin tai ottaa Wycliffe-rukousaiheet osaksi muun rukouspiirin toimintaa. Ota meihin tällöin yhteyttä, niin lähetämme sinulle peruspaketin rukouspiirin toimintaa tukemaan.

 

Uskonko, että Hyvä Sanoma, jonka Raamatun tekstit välittävät, on tarkoitettu kaikille? Elänkö todeksi kristillistä uskoani? Kohtaanko mielelläni ihmisiä eri kulttuureista? Haluaisinko käyttää lahjojani ja osaamistani kielivähemmistöjen hyväksi tehtävässä työssä? Voisiko kotiseurakuntani lähettää minut tällaiseen työhön?

Jos vastasit näihin kysymyksiin myöntävästi, lataa täältä laajempi itsearviointipaketti, jonka toivomme auttavan sinua oman kutsumuksesi tutkiskelussa. Olemme mielellämme tukemassa sinua ja seurakuntaasi, jotta löydät oman paikkasi Jumalan suuressa suunnitelmassa. Lähetetyt työntekijämme toimivat pääasiassa pitkäaikaisissa tehtävissä, mutta aika ajoin pystymme tarjoamaan myös lyhytaikaisia (3-24kk) tehtäviä ulkomailla.

Kaikki lähetetyt työntekijämme sekä osa kotimaan työntekijöistämme toimivat omalla nimikkokannatuksella.

 

Wycliffe Raamatunkääntäjien kautta seurakunnat voivat lähettää soveltuvia työntekijöitä globaalin verkostomme työyhteyteen. Työhön lähettämistä edeltää kattava jäsenyysprosessi, jossa yhdessä kotiseurakunnan kanssa tuemme mahdollista lähtijää omaa kutsumustaan ja kykyjään vastaavan paikan etsimisessä. Työhön lähettäminen voi tapahtua myös yhdessä jonkin suomalaisen kumppanijärjestömme kanssa. Työstä kiinnostununeen voit ohjata tutustumaan itsearviointipakettiimme, ja lähettämisestä kiinnostunutta seurakuntaa pyydämme ottamaan meihin yhteyttä, jotta voimme tutustua toisiimme.


Voisitko sinä tai seurakuntasi olla mahdollistamassa jonkun lähetystyöntekijän työn jatkumisen tai työhön lähtemisen? Ota meihin yhteyttä, jos haluat liittyä jonkun lähetetyn työntekijämme lähettäjäverkostoon tukemalla häntä taloudellisesti.

 

Toimintamme talous perustuu täysin seurakuntien, yksityishenkilöiden ja yhteisöjen antamaan rahoitukseen. Ainoana poikkeuksena ovat oppimishankkeet, joihin saamme myös Suomen ulkoministeriön tukea.

Haluatko osallistua taloudellisesti äidinkielistä oppimista tai äidinkielistä seurakuntaa tukeviin hankkeisiimme? Olisitko mukana lähettämässä työntekijöitä raamatunkäännöstyöhön? Tai tukisitko lahjallasi Suomessa tapahtuvaa raamatunkäännöstyön näyn vahvistamista?

Katso täältä ohjeet säännöllisen tai kertaluontoisen lahjoituksen tekemiseen ja lahjoituksesi kohdentamiseen haluamaasi tarkoitukseen. Jos seurakuntasi haluaa kerätä kolehdin, osoittaa lähetysmäärärahan tai tehdän muun lahjoituksen raamatunkäännöstyölle, löydät ohjeet täältä.

 

Aina aika ajoin tarvitsemme kotimaan työssä vapaaehtoisia erilaisissa käytännön tehtävissä. Olemme tarjonneet tehtäviä mm. työkokeiluna työvoimatoimiston kautta ja opiskeluharjoitteluna. Kaikille emme voi taata paikkaa, mutta monet ovat voineet auttaa. Tarvitsemme myös joskus valokuvaajia, videoiden tekijöitä tai siivousapua. Toisinaan tarvitsemme kääntäjiä lehtiartikkeleille, oikeinkirjoituksen tarkastajia tai markkinointimateriaalin tuottajia. Kysy rohkeasti lisää! Oma taitosi ja ylipäätään halusi olla mukana voi olla avain vapaaehtoistehtävien löytymiseksi.


Voitte seurakuntana olla mukana raamatunkäännöstyössä myös pitämällä työtä yksinkertaisesti esillä esimerkiksi rukouksissa tai teemailtojen muodossa. Olemme valmiita auttamaan, antamaan materiaalia ja mahdollisuuksien mukaan tulemaan paikalle kertomaan työstä. Everestiltä itään -dokumenttielokuva on myös loistava mahdollisuus kertoa raamatunkäännöstyöstä - otathan yhteyttä, jotta voimme lähettää elokuvan sinulle/seurakunnallesi. Kysy rohkeasti lisää tästä linkistä!