UGANDA

Yhteistyössä Fida Internationalin kanssa

Olen Susanna Sorila Uudeltamaalta. Lapsuuteni vietin Pohjanmaalla ja osittain ulkomailla. Muutimme puolisoni ja lastemme kanssa Ugandaan 2021. Tätä ennen työskentelimme Aasiassa. 

Nykyisin osallistun raamatunkäännöstyöhön ja raamattukoulutukseen. Toimin kielitieteellisenä koordinaattorina SIL Ugandalle, sekä luennoitsijana Kampala School of Theology -seminaarissa. Yhteistyökumppaneitani ovat WRK, SILU, Ugandan Helluntaikirkko (PCU), Porvoon helluntaiseurakunta ja Fida International. 

Työssä pyrimme löytämään mahdollisimman paljon yhteistyötapoja: raamatunkäännöstyön toimijoiden ja raamattukoulutusinstituutioiden yhteistyö on visioni. 

Kielitieteellisenä koordinaattorina annan kielitieteellistä tukea käännöstyöhankkeille. Helluntaikirkon seminaarissa opetan teologiaa. Suurin osa opiskelijoista on pastoreita. 

Olen kielitieteen FM. Minulla on myös teologista koulutusta ja Suomen helluntaikirkon pastorinvihkimys. 

Rukoilen, että uskovien into Raamatun lukemiseen sillä kielellä, joka syvimmin avautuu, voisi kasvaa, samoin kuin teologiset työkalut lisääntyä, jotta seurakunnat saisivat vahvistua palvelutyössään Jumalan missiossa. Rukoilen, että osaltani palvelisin Jumalaa ja Kristuksen seurakuntaa otollisella tavalla. Rukoilen raamatunkäännöstyön toimijoiden ja teologisten instituutioiden entistä vahvempaa yhteistyötä.