Globaaleissa tehtävissä

Kuva Timo Elosta

Yhteistyössä Suomen Baptistikirkon kanssa

Timo on Elinan mies ja Viljon ja Einon isä. Timo asuu Elinan kanssa Jyväskylässä. 

Vuonna 2002 Elot lähtivät ensimmäisen kerran Wycliffe Raamatunkääntäjien (WRK) työyhteydessä ulkomaille. Matkan varrella he ovat työskennelleet Papua-Uuden-Guinean lisäksi Etu-Aasiassa ja Kaukasuksella. 

Tällä hetkellä Timo työskentelee sekä Suomessa että Suomesta käsin. Vuosien kuluessa hänen työnsä on siirtynyt yhä enemmän kumppanuuksiin ja yhteistyön edellytyksiin keskittyväksi.

Timo toimii koordinaattorina kumppanuuksia maailmaanlaajuisesti kehittävässä ja vahvistavassa International Partnering Associates -yhteisössä.

Timo pitää yhteyttä ihmisiin, tutustuu uusiin ihmisiin, linkittää ihmisiä toisiinsa, suunnittelee ja vetää tapaamisia ja tapahtumia – kaikkea tätä niin Suomessa, maanosatasolla kuin maailmanlaajuisestikin.  

Tehtävänimikkeenä on WRK:ssa ollut viime vuodet kumppanuuskoordinaattori, mutta eri verkostoissa ja yhteisöissä nimike vaihtelee. 

Tavoitteena on kaiken aikaa, että seurakunnat, Jumalan kansa, Jeesuksen seuraajien yhteisöt, voisivat löytää paikkansa Jumalan missiossa ja olla mukana siinä sellaisella tavalla, ettei kukaan jäisi Jumalan valtakunnan ulkopuolelle kielensä ja kulttuurinsa takia. 

Rukoilettehan Timolle herkkyyttä jokaiseen tilanteeseen ja kohtaamiseen, kykyä nähdä, mitä Jumala on tekemässä. Timo tarvitsee viisautta erottaakseen olennaisen epäolennaisesta osatakseen luovia Jumalan tahdon mukaisesti monien erilaisten tehtävien ja vastuiden kirjossa.