Julkaistu 4.1.2022

Päivitys 28.1.2022: Hakuaika päättyy torstaina 3.2.2022.

Wycliffe Raamatunkääntäjät ry hakee palvelukseensa lähetyskoordinaattoria jatkuvaan kokoaikaiseen työsuhteeseen (37,5h/vko).

JÄRJESTÖSTÄMME

Wycliffe Raamatunkääntäjät ry on raamatunkäännöstyöhön keskittyvä tunnustustenvälinen lähetysjärjestö.

Raamatunkäännöstyötä tehdään, jotta kukaan ei jäisi Jumalan valtakunnan ulkopuolelle kielensä ja kulttuurinsa takia. Toimintamuodoiltaan raamatunkäännöstyö on laaja-alaista äidinkielisten mahdollisuuksien parantamista, jossa keskeistä on Raamatun tekstien kääntäminen, lukutaitotyö, kielitieteellinen työ, äidinkielisen ja monikielisen koulutuksen kehittäminen sekä äidinkielisen seurakunnan kasvun tukeminen.

Olemme osa Wycliffe Global Alliance -verkostoa, johon kuuluu raamatunkäännöstyön toimijoita Aasiassa, Afrikassa, Euroopassa, Oseaniassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.

Suomessa teemme yhteistyötä eri kristillisiin kirkkoihin kuuluvien seurakuntien ja järjestöjen kanssa.  Olemme avoimia toimimaan yhdessä kaikkien kristillisten suuntausten kanssa, jotka jakavat näkymme ja arvomme.

Wycliffe Raamatunkääntäjien tehtävänä on vahvistaa seurakuntien ja kristillisten yhteisöjen osallisuutta raamatunkäännöstyössä. Yhtenä keskeisenä toimintamuotonamme on suomalaisten seurakuntien osoittamien työntekijöiden lähettäminen eri puolilla maailmaa toimivien yhteistyökumppaniemme työyhteyteen. Usein lähettäminen tapahtuu lisäksi yhteistyössä toisen suomalaisen lähetysjärjestön tai kirkkokunnan kanssa.

Wycliffe Raamatunkääntäjät noudattaa kristillisten järjestöjen työehtosopimusta.

Lisätietoa järjestöstämme löydät näiltä verkkosivuilta wycliffe.fi.

TEHTÄVÄNKUVA

Lähetyskoordinaattori vastaa yhdistyksemme jäsenyyspolusta ja sen kehittämisestä. Yhdistyksemme lähettämäksi työntekijäksi tullaan jäsenyyspolun kautta. Jäsenyyspolulla hakijan soveltuvuutta työhömme ja työmme soveltuvuutta hakijalle tarkastellaan kokonaisvaltaisesti yhdessä hakijan kotiseurakunnan, mahdollisen suomalaisen yhteistyöjärjestön ja Jumalan kanssa.

Lähetyskoordinaattori osallistuu yhteistyösuhteidemme vahvistamiseen sekä kotimaisten  kumppaniemme että työntekijöitä vastaanottavien kumppaneidemme kanssa. Lähetyskoordinaattori vastaa soveltuvien työkomennusten kartoittamisesta ja työntekijöiden lähettämisprosessista.

Lähetyskoordinaattori osallistuu lähetettyjen työntekijöiden työn sisällön, tavoitteiden, koulutuspolun, urapolun ja työhyvinvoinnin suunnitteluun ja seurantaan.

Lähetyskoordinaattori osallistuu yhteistyöverkostoissamme kansainväliseen missiologiseen ja strategiseen keskusteluun työntekijöiden lähettämisestä.

Lähetyskoordinaattori osallistuu yhdistyksemme viestintään ja edustaa yhdistystä ja sen näkyä tapahtumissa, seurakunnissa ja verkostoissamme.

MITÄ LÄHETYSKOORDINAATTORIN TYÖ VAATII JA MITÄ SE TEKIJÄLLEEN ANTAA?

Saattaisit sopia lähetyskoordinaattoriksemme, jos

 • Olet kristitty ja oman seurakuntasi / kristillisen yhteisösi suosittelema;
 • Koet Wycliffe Raamatunkääntäjien tarkoituksen tärkeäksi – Jottei kukaan jäisi Jumalan valtakunnan ulkopuolelle kielensä ja kulttuurinsa takia;
 • Iloitset mahdollisuudesta tehdä yhteistyötä yli kulttuuri- ja kirkkokuntarajojen ja verkostoitua laajasti sekä kotimaassa että kansainvälisesti;
 • Haluat vaikuttaa siihen, millä tavoin suomalaisten panos raamatunkäännöstyöhön kanavoituu Jumalan valtakunnan läsnäoloon maailman kielivähemmistöjen keskuudessa.
 • Haluat kehittää missiologista ja strategista ajatteluasi yhdessä toisten kanssa;
 • Kohtaat mielelläsi erilaisia ihmisiä;
 • Työskentelet mielelläsi oma-aloitteisesti ja itsenäisesti, mutta myös osana tiimiä;
 • Sinulla on kokemusta kulttuurienvälisessä työyhteisössä toimimisesta. Haluat sitoutua jatkuvasti kehittämään omaa kulttuuriälyäsi, päästä oppimaan yhteistyökumppaneiltamme eri puolilla maailmaa ja kehittämään yhteistyötämme;
 • Puhut ja kirjoitat sujuvaa suomea ja englantia. Mahdollisesti osaat ja opit mielelläsi myös muita kieliä;
 • Sinulla on kokemusta henkilöstöhallinnon tehtävistä tai halua perehtyä niihin;
 • Osaat käyttää, tai opit mielelläsi käyttämään tehokkaasti yleisiä tietojenkäsittelyohjelmia ja palveluja;
 • Nautit mahdollisuudesta joustavaan työaikaan ja työntekopaikkaan. Sinulla on kuitenkin mahdollisuus olla läsnä Tampereella vähintään kerran kuukaudessa, ja pystyt työskentelemään aika ajoin viikonloppuisin;
 • Matkustat mielelläsi kohtuullisessa määrin sekä kotimaassa (pääasiassa päivämatkoja) että ulkomailla (muutaman kerran vuodessa).

KYSYMYKSIÄ?

Jos harkitset tehtävän hakemista, mutta haluat vielä lisätietoa, ota yhteyttä toiminnanjohtaja Hannu Sorsamoon: director@wycliffe.fi tai 050 348 2836.

HAKEMINEN

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi sähköpostitse director@wycliffe.fi. Otsikoi viestisi ”LÄHETYSKOORDINAATTORI”.

Kerro hakemuksessasi, miten aiempi elämänkokemuksesi, koulutuksesi ja työhistoriasi on valmistanut sinua Wycliffe Raamatunkääntäjien lähetyskoordinaattorin tehtävään. Liitä hakemukseesi myös erillinen ansioluettelo ja palkkatoive.

Anna hakemuksessasi yhteystiedot kotiseurakuntasi / oman kristillisen yhteisösi vastuuhenkilölle, joka voi suositella sinua tehtävään. Voit halutessasi nimetä myös muita suosittelijoita. Pyydäthän suosittelijoiltasi luvan yhteystietojen antamiseen ja valmistathan heitä siihen, että saatamme ottaa yhteyttä.

<- Takaisin avoimiin työpaikkoihin