Toppatakkejako tarvitaan Thaimaassa…? Kyllä, ainakin aamuisin! Täällä on ollut harvinaisen kylmä talvi, ja pohjoisen vuorilla on tähän aikaan vuodesta muutenkin usein viileää. Olemme Thaimaassa kahdessa koulutuksessa. Viileästä säästä huolimatta sydäntä on lämmittänyt antoisa ohjelma ja erityisesti moniin vähemmistökansoihin kuuluvien siskojen ja veljien tapaaminen. Monet heistä ovat kansansa ensimmäisiä Jeesuksen seuraajia. Vastustuksesta huolimatta he levittävät ihailtavan rohkeasti sanomaa rakkaasta Vapahtajasta.

Paikalliset uskovat ovatkin avainasemassa uusien kansanryhmien tavoittamisessa. Ei heillä ole kuitenkaan painostuksen alla yhtään sen helpompaa kuin olisi meilläkään vastaavassa tilanteessa. Siksi liian moni luopuu uskostaan, kun perhe tai kyläyhteisö nousee vastustamaan. Ylipäätään uusilta kristityiltä menee lähes poikkeuksetta vuosia ja taas vuosia, ennen kuin he juurtuvat uskoon. Tarvitaankin kokeneempia siskoja ja veljiä kulkemaan vierellä. Kun evankeliumi lopulta läpäisee uusien uskovien elämän, he ovat voimallisia Jumalan käytössä. Tukekaamme heitä kaikin mahdollisin tavoin.

Todistus toisensa jälkeen kuulimme, kuinka erityisesti kolme asiaa ovat olleet avainasemassa siinä, että evankeliumi on saanut tukevan sijan uusien kansojen keskuudessa: Raamatun kääntäminen kansan kielelle, oman kulttuurin mukaisen kristillisen musiikin luominen sekä äidinkielellä toimivan seurakunnan muodostuminen. Kaksi ensimmäistähän ovat edellytyksiä toimivalle seurakuntaelämälle vähemmistön omalla äidinkielellä. Meille nämä asiat ovat itsestäänselvyyksiä, mutta monille vain kaukaisia unelmia. Rukoillaan ja tehdään yhdessä työtä sen eteen, että jokaisen kansan keskuuteen syntyisi elämää pulppuava srk!

Kirjoittaja työskentelee Aasiassa raamatunkäännöstyön parissa.

Julkaistu 7/2018

Kategoriat: Blogi