Pastori tarjoaa pienelle lapselle tuttipullosta juotavaa. Se ei kelpaa. Ruokinta ei onnistu. Lapsi jää nälkäiseksi ja voi huonosti. Mikä on vikana? Pullossa ei ollutkaan Jumalan sanan väärentämätöntä maitoa vaan jotain maailman makuista. 

Tämä vertauskuva kertoo paljon tästä ajasta: Jumalan lapsille ei useinkaan enää tarjota Jumalan sanan ravitsevaa maitoa vaan yhä enenevissä määrin tyydytään tarjoilemaan ihmismielellä muokattua ja hengellisesti ravitsematonta. Niinpä usko alkaa kuivettumaan ja katse kääntymään pois Jeesuksesta. Tilanne herättää kysymyksiä.

Missä ovat hengelliset paimenet sekä isät ja äidit, jotka tarjoavat hengellisille lapsilleen Jumalan sanan ravitsevaa maitoa? Jotka ohjaavat luottamaan Raamattuun Jumalan pyhänä ja ikuisesti pysyvänä sanana? Jotka itse rakentavat oman elämänsä ja uskonsa Jumalan sanan kallioperustalle ja elävät todeksi Jumalan lupauksia? Missä ovat paimenet, jotka luottavat Jumalan sanan toimivan yhä tänään? Missä ovat ne, jotka uskovat Raamatun sanan olevan Jumalan voima ja Jumalan luomien sääntöjen olevan yhä hyviä, elämää varjelevia ja siunaavia? Ovatko he sulkeneet silmänsä tai piiloutuneet? Vai onko elävä usko Raamatun sanaan Suomessa sammunut?

Kyllä vielä on meitä, jotka uskomme ja luotamme Raamatun sanan olevan edelleen täysin voimassa ja Jumalan vahva voima, joka luo ihmisenkin uudeksi. Pelastaa, hoitaa ja parantaa. Tiedämme ja luotamme, että Raamattu on edelleen voimallinen ja varsin ajankohtainen.

Sinä, joka luotat Jumalan sanaan, nosta pääsi. Ole luja ja rohkea. Vietä yhä enemmän aikaa Raamatun sanan äärellä rukoillen ja anna Jumalan vahvistaa ja ravita sinua sen kautta. Pitäydy yhä enemmän Jumalan sanassa. Puhu siitä yhä enemmän myös muille. Anna sanan tehdä sitä työtä, jota varten Jumala on sen meille antanut. Ja vaikka maailma pilkkaisi sinua ja uskoasi, ilkkuminen loppuu viimeistään silloin, kun Herramme Jeesus tulee toisen kerran kunniassaan ja kuninkaana. Hänen edessään aivan jokainen polvi tulee notkistumaan ja sanomaan: Jeesus on Herra! 

Ole luja ja rohkea! Pidä kiinni Jumalan sanan väärentämättömästä maidosta ja jaa sitä sellaisena muillekin. Ole siunattu!

Kirsi Smeds
Raamatunlukijain Liiton pääsihteeri
kirsi.smeds@rll.fi

Sanan säilä on uusi palsta, jolla erilaiset kirjoittajat kertovat ajatuksiaan kielestä, kulttuurista, Raamatusta ja lähetystyöstä. Kirjoittajien mielipiteiden ei välttämättä tarvitse edustaa Wycliffe Raamatunkääntäjien näkemystä.