Jumala on luonut Sinut. Siksi hän kutsuu Sinua luokseen. Aina ei ole helppoa tajuta hänen kutsuaan, kun elämä tuntuu täyttyvän monenlaisista aikatauluista, huolista ja murheistakin. Tänäänkin hän kutsuu Sinua luokseen, sillä olet hänelle rakas eikä hän tahdo Sinun joutuvan hukkaan. 

Jumalan kutsun olet voinut tajuta vaikkapa lapsuuden joulua muistellessasi. Tahtoisit ehkä palata sen tunnelmaan, joka silloin vallitsi ja joka tuntui täyttävän mielesi odotuksella ja jännityksellä. Ne hetket tuntuvat muistoissa kuin palalta taivasta. Mutta jos ajattelet tarkemmin, saatat muista, että kun avasit lahjoja odottaen saavasi jotain, joka täyttäisi unelmasi, petyit. Viimeisenkin paketin aukaistuasi jäi tyhjä olo. Jotain jäi puuttumaan. 

Sellaisetkin kokemukset ovat Jumalan kutsua; ne auttavat ymmärtämään, että ihminen tarvitsee lopultakin jotain muuta kuin mitä tämän maailman hienoimmatkin asiat voivat tarjota. Suurimpienkin tavoitteiden saavuttamisen jälkeen jää tunne, että jotain jäi puuttumaan. Sillä ihminen luotiin Jumalan yhteyteen, eikä hän lopulta löydä rauhaa muualta kuin hänen yhteydestään.

Raamattu kertoo, että ihminen joutui eroon Jumalasta käärmeen eli Paholaisen pettämänä. Ihminen uskoi tämän petollisia lupauksia Jumalan vertaiseksi tulemisesta. Se merkitsi selän kääntämistä Jumalalle eli kapinaan nousemista. Mutta Jumala ei tahtonut ihmisen jäävän onnettomaan tilaan eli eroon Luojastaan. Siksi hän antoi ihmisille lupauksen siitä, että jossain vaiheessa ihmiskuntaan syntyy Pelastaja, joka murskaa Paholaisen vallan. Lupaus täyttyi, kun Jumala itse syntyi ihmiseksi Jeesuksessa Kristuksessa. 

Jeesus otti päälleen kaikkien ihmisten väärät teot, itsekkyyden, rakkaudettomuuden ja kapinankin Luojaansa vastaan. Sen seurauksena hän, synniksi tulleena, kuoli puolestasi ristiinnaulittuna, niin ettei Sinun tarvitsisi kärsiä ikuista kuolemaa. Mutta koska Jeesus itse oli synnitön, hän saattoi kuolemallaan voittaa kuoleman, synnin ja Paholaisen vallan. Siksi hän myös nousi kuolleista ja jätti jälkeensä tyhjentyneen haudan. 

Jeesuksen pelastustyön tähden Jumala kutsuu Sinua nyt luokseen. Tie pelastukseen – rakastavan Jumalan yhteyteen – on avattu Sinulle. Tänään on pelastuksen päivä. 

Usko siis Herraan Jeesukseen, Pelastajaasi, niin saat elää.

Pastori Jukka Norvanto

Sanan säilä on palsta, jolla erilaiset kirjoittajat kertovat ajatuksiaan kielestä, kulttuurista, Raamatusta ja lähetystyöstä. Kirjoittajien mielipiteiden ei välttämättä tarvitse edustaa Wycliffe Raamatunkääntäjien näkemystä.

Jukka Norvanto puhuu Wycliffe-raamattupäivässä 18.11.2023. Tule sinäkin mukaan! Katso ilmoittautumisohjeet täältä.