Työtä ja muutoksia

Saavuimme Papua-Uuteen-Guineaan reilut neljä vuotta sitten ja ensimmäiset pari vuotta työskentelin pääasiassa sairaanhoitajana Ukarumpan klinikalla. Samaan aikaan sain kuitenkin tutustua myös projektityöhön, kun minua pyydettiin mukaan yhteen raamatunkäännöstyöhön liittyvään projektiin ja innostuin siitä kovasti. Viime vuonna palasimme kotimaanjaksolta takaisin Ukarumpaan ja siitä asti olen tehnyt töitä pääasiassa erilaisten projektien parissa. Viimeksi olin helmikuussa avustajana Ukarumpan koulutuskeskuksella järjestetyllä kurssilla. Kurssi liittyi laajempaan projektiin, missä koulutettiin paikallisia tiimejä kääntämään Vanhaa testamenttia. Erilaisten projektien kautta olen päässyt lähemmäksi käytännön käännöstyötä, mikä on ollut mielenkiintoista.

Helmikuun kurssilla yksi tehtävistäni oli haastatella käännöstiimejä ja selvittää mm. mitä vaikutuksia projektissa tehdyillä käännöksillä on ollut. Oli rohkaisevaa kuulla tarinoita eräältä alueelta, missä muutamat ihmiset ovat alkaneet lukea päivittäin lyhyitä Raamatun jakeita uusista Raamatunlukuvihkosista. He kertoivat, että se on innostanut heitä myös rukoilemaan enemmän. He kokevat, että Raamatun lukeminen ja rukous on tuonut heitä lähemmäksi Jumalaa. Rukoilemme, että nämä pienet alut voisi innostaa ihmisiä lukemaan lisää Raamattua ja että he voisivat oppia tuntemaan paremmin elävän Jumalan.

Koronavirus on vaikuttanut myös meidän arkeen täällä ja maaliskuun lopusta asti olemme eläneet poikkeusoloissa erilaisten rajoitusten kanssa. Siitä lähtien suurin osa projekteista on ollut kuitenkin tauolla, joten minulla ei ole ollut projektitöitä muutamaan kuukauteen. Poikkeusolojen alusta saakka myös koulu on ollut suljettuna, joten arkiaamut olen ollut työllistettynä lastemme kotikoulun kanssa. Siinä on riittänyt tehtävää ja tämän jälkeen arvostan entistä enemmän opettajien työtä!

Kotikoulun lisäksi olen tehnyt hieman töitä myös klinikalla. On ollut kiva olla takaisin oman alan töissä pienen tauon jälkeen. Poikkeusolojen keskellä työ on ollut hyvää vaihtelua kotona olemiselle ja on ollut ihana nähdä muita ihmisiä. Tällä hetkellä vuorottelemme Jukan kanssa töiden ja lastenhoidon välillä, kun rajoitusten takia emme saa ottaa lastenhoitajaa. Elämme päivä kerrallaan ja odottelemme, jos pian saisimme palata hieman normaalimpaan arkeen.

Kuulemisiin taas ensi kuussa!

 

 

Kaisan Matkassa -blogissa seurataan kuukausittain lähetystyössä mukana olevan Kaisan elämää.