Viime kuussa kerroin uudesta raamatunkertomusprojektista, jota olemme pienen tiimin kanssa aloittamassa. Tällä viikolla meidän tiimille oli järjestetty kolmen päivän koulutus projektiin liittyen. Saimme kuulla kokemuksia toisesta provinssista, missä samankaltaista projektia on pidetty useamman vuoden ajan. Opimme paljon toisten kokemuksista ja saimme arvokasta tietoa.

Saimme myös pienen tuntuman siihen mitä kursseilla tapahtuu ja miten kertomuksia opetellaan ja miten niitä käydään läpi. Kävimme läpi jokaisena päivänä eri raamatunkertomuksen ja harjoittelimme niitä sitten kertomaan omalla kielellä, ilman että käytimme Raamattua. Saimme hieman tuntumaa siihen, kun kertomuksia käännetään kielille, joilla ei ole Raamattua ja asioita ei voi tarkistaa omasta Raamatusta. Metodin idea on myös se, että kertomukset sisäistetään eikä opetella sanasta sanaan ulkoa. Mitä vaikeampi tarina oli ja mitä enemmän vaikeita sanoja tai termejä tarinaan liittyi, sitä hankalampi se oli kääntää ymmärrettävästi omalle kielelle. Tykkäsin kovasti tekniikasta, jolla tarinoita opeteltiin ja miten niitä kerrottiin. Myös tarinan jälkeen esitetyt kysymykset herättivät paljon ajatuksia ja pohdintaa, mitkä antoivat paljon syvyyttä tarinaan. Sain tarinoita kuunnellessa ja pohtiessa itsekin paljon uutta.

Oli rohkaisevaa ja innostavaa kuulla, kuinka raamatunkertomusprojekti on vaikuttanut ja muuttanut ihmisten elämää. Evankeliumissa on voima ja erilaiset keinot ja mahdollisuudet on hyvä ottaa käyttöön, kun mietimme hyvän sanoman eteenpäin viemistä.

 

 

Kaisan Matkassa -blogissa seurataan kuukausittain lähetystyössä mukana olevan Kaisan elämää.