Joulu lähetyskentällä on erilainen kuin Suomessa, ja Papua-Uudessa-Guineassa ei yleisesti joulua juuri vietetä. Ukarumpan lähetyskeskuksella joulu kuitenkin näkyy ja mekin olemme soveltaneet suomalaisia jouluperinteitä sinne sopiviksi. Toiset pitävät jouluun liittyviä valmisteluita turhana, mutta itse tykkään leipoa ja koristella kotia lasten kanssa jouluksi. Ukarumpassa vietämme joulua lähinnä oman perheen kesken, mutta yhtenä päivänä kokoonnumme toisten suomalaisten kanssa syömään yhteistä jouluateriaa. On aina kiva tavata muita suomalaisia ja jakaa yhdessä jouluherkkuja sekä laulaa joululauluja suomeksi.

Yhdeksi jouluperinteeksi meidän perheellemme on muodostunut joulupuun kaato ystävämme Hilkan luona. Hilkalla kasvaa pihalla mäntyjä, joista hän valitsee joka vuosi sopivan joulupuun. Mänty on tietysti erilainen kuin kuusi, joten sitä on sitten yhdessä lyhennetty ja kavennettu, että on saatu sopimaan taloon sisälle. Joulupuun kaato ja koristelu on ollut hauska perinne meille kaikille, mutta erityisesti lapsille. Hilkan joulukuusen koristeet ovat erilaisia kuin meidän omat ja lasten mielestä hienoja, nyt Suomessakin lapset muistelivat mitä kaikkia hienoja koristeita Hilkalla on.

Tänä vuonna kuitenkin vietämme joulua Suomessa, ehkä ensi vuonna taas Papua-Uudessa-Guineassa. Saamme kuitenkin juhlia Jeesuksen, meidän Vapahtajamme, syntymäjuhlaa riippumatta siitä missä olemme.

Hyvää ja siunattua joulua sinulle!

 

 

Kaisan Matkassa -blogissa seurataan kuukausittain lähetystyössä mukana olevan Kaisan elämää.