Kuvassa kaunis auringonlasku Kongojoella, Kongon demokraattinen tasavalta.

Pastori Calliste Duabo ja hänen vaimonsa Fransisca kärsivät vuonna 1997 hirvittävän menetyksen, kun kaikki heidän kolme lastaan menehtyivät malariaan yhden viikon aikana.

Järkyttyneiden vanhempien kysellessä, miksi Jumala oli sallinut tämän, heidän seurakuntalaisensa sanoivat, etteivät ”oikeat pastorit” itkeneet.  

”Seurakunnan jäsenet, joiden olisi tullut lohduttaa meitä, kääntyivät meitä vastaan”, Calliste kertoo. ”Koin, että Jumala oli hylännyt minut eikä enää rakastanut minua.”

Elämä muuttui, kun he viisi vuotta myöhemmin perehtyivät teokseen Healing the wounds of trauma: How the church can help (”Trauman haavoittamat: Kuinka seurakunta voi auttaa.” Ei suomennettu). Eri puolilla maailmaa on järjestetty traumasta toipumisen kursseja, joissa tätä Raamatusta ammentavaa, mielenterveyden hoidon periaatteille pohjaavaa opasta on käytetty.

Calliste ja Fransisca menivät tällaiselle kurssille ja saivat sieltä, mitä tarvitsivat. He parantuivat syvältä sisimmästään saakka. Nyt he välittävät sanomaa siitä, että Jeesus parantaa, olipa menetys mikä tahansa.

”Traumasta toipumisen kurssi oli kuin lääkettä särkyneelle sydämelleni”, Fransisca sanoo. ”Nyt kun olen itse parantunut, on minun vuoroni antaa tätä lääkettä kohtalon kolhimille.”

 

Teksti on julkaistu alunperin 7/2018 Wycliffe Global Alliancen nettisivuilla.

Teksti: Elaine Bombay, suomentanut Kirsi Korhonen

Kuva: Marie Frechon/UN Photo