Kuva: SIL Etiopian arkisto

Jumala on antanut minulle juoksemisen lahjan – haluan juosta hänelle, sanoo 27-vuotias Aryam. Maaliskuun puolivälissä Aryam tuli maaliin voittajana ”Run For Bibleless” -tapahtumassa Etiopiassa, tuskin hengästyneenä. Aryam kertoo seuraavassa elämästään ja uskostaan:

Aloin vainota veljeäni, kun hän alkoi uskoa Jeesukseen Kristukseen ainoana tienä pelastukseen, mutta veljeni antoi minulle Uuden testamentin. Luin sen, koska halusin löytää siitä virheitä. Yllätyksekseni se oli sama kirja, jota olin lukenut aiemminkin. Ihmettelin veljessäni tapahtuvaa nopeaa ja selvää muutosta. 

Perheeni ei hyväksynyt veljeni ratkaisua eikä myöskään minun. Ortodoksikirkon johto ja sukulaismieheni yrittivät taivutella minua kääntymästä harhaoppiin. 

Ortodoksiuskonnossamme ei suositella Raamatun lukemista, koska se on hyvin pyhä ja vain pyhät miehet ymmärtävät sitä. Meidänkin kodissamme oli Raamattu, mutta sen paikka oli erityisesti sille valmistetussa paikassa. Sen tarkoitus oli suojella meitä ja karkottaa kaikki pahat henget perheemme ja kotimme päältä.

Hyvin pian sen jälkeen, kun aloin uskoa Jeesukseen, isäni teki kirkon johdon kanssa päätöksen tappaa minut. Viisitoista ystävääni oli värvätty tähän tehtävään. Eräänä iltana he tulivat kotiini ja alkoivat hakata minua kepeillä, kunnes jostain tuli iso koira, joka hyökkäsi hakkaajien kimppuun. Uskon, että Jumala lähetti sen. Hämmennyksen takia pääsin pakenemaan.

Tein aluksi kaikenlaisia töitä, jotta sain jotain ruokaa. Sitten pääsin kahvitilalle keräämään kahvipapuja. Siellä ollessani näin näyn, jossa mies tuli luokseni ja sanoi, että koulutus tuo elämälleni siunauksen. Päätin palata koulunpenkille. 

Kun sain lukion päätökseen, hakeuduin Addis Abeban yliopistoon ja valmistuin media-alalle. Koska töitä ei löytynyt, halusin jatkaa opintojani opettajaksi. Koulutuksen aikana minulle suositeltiin SIL:in työhön hakeutumista. Pian sain nähdä, miten mahtavaa työtä SIL Etiopia tekee. Koin tämän kaiken Jumalan ihmeelliseksi johdatukseksi. Ihmisten pitää lukea Raamattua, jotta he voivat ymmärtää, mistä siinä on kysymys.

Nyt olen harjoittelijana SIL Etiopiassa. Haluan oppia hyväksi lukutaitotyöntekijäksi. Siksi olen Konsossa tutustumassa Konson ja Alen esikoulutyöhön. Sydämeni palaa evankeliumille. Jumalalla on minulle suunnitelma, ja haluan palvella häntä koko elämälläni.

Aryam Haimanot Fantahune