Klinikalla

Ukarumpan lähetyskeskus on rakennettu palvelemaan maassa tehtävää raamatunkäännöstyötä. Yksi keskuksen palveluista on klinikka, missä työskentelen tällä hetkellä.

Klinikalla hoidamme keskuksen lähetystyöntekijöitä sekä paikallisia potilaita. Tällä hetkellä työskentelen pääasiassa klinikan apteekissa, mutta teen töitä myös vastaanotossa. Teemme klinikalla pääasiassa perus vastaanottotyötä, mutta siellä on myös ympärivuorokautinen päivystys kiireellisiä tapauksia varten. Teemme paljon muutakin, esimerkiksi terveystarkastuksia järjestömme lähetyslentäjille. Lentoliikenne on tärkeä osa Papua-Uudessa-Guineassa tehtävää raamatunkäännöstyötä, sillä monet kielialueet sijaitsevat syrjäisillä ja vaikeakulkuisilla alueilla.

Usein raamatunkääntäjät ovat klinikkaan yhteydessä ennen kielialueelle matkustamista. Jotkut tulevat lääkärintarkastuksiin, joku hakeman reseptiä malarian estolääkitykseen tai he tilaavat ensiapupakkaukseen täydennystä. Kielialueelle lähtiessä pakkaamme kääntäjille mukaan lääkkeitä ja ensiaputarvikkeita sairastumisten ja tapaturmien varalta. Sairastuessa kääntäjät ovat klinikkaan yhteydessä ja annamme ohjeita, miten tilanteessa olisi paras toimia. Vakavissa sairastumisissa tai tapaturmissa voimme evakuoida heidät Ukarumpaan järjestömme pienkoneella tai helikopterilla.

Tässä on mielestäni hyviä esimerkkejä siitä miten eri tehtävät, tässä tapauksessa klinikka ja lentoliikenne, ovat mahdollistamassa raamatunkäännöstyön toteutumisen Papua-Uudessa-Guineassa.

 

 

Kaisan Matkassa -blogissa seurataan kuukausittain lähetystyössä mukana olevan Kaisan elämää.