Olemme parhaillaan pakkaamassa kotia Suomeen lähtöä varten. Jouduimme hieman yllättäen muuttamaan suunnitelmia ja varaamaan lentoliput Suomeen. Meidän oli tarkoitus käydä heinäkuun aikana Australiassa välttämättömissä lääkärintarkastuksissa, mutta Australia ei ole avannut rajojaan koronan vuoksi.

Jokainen lähtö on oma prosessinsa ja jokainen perheenjäsen käy sen läpi omalla tavallaan. Usein lähtöön liittyy monia stressitekijöitä, kuten pakkaaminen, siivoaminen, matkojen varaaminen, hyvästien sanominen, kotimaassa asunnon ja auton löytäminen, viranomaisille ilmoitusten tekeminen jne. Siihen liittyy paljon eri käytännön asioita ja lista tuntuu välillä loputtoman pitkältä. Nopealla aikataululla tehdyt lähdöt ovat erityisen stressaavia ja nyt lisästressin matkustamiseen tuo kaikki koronan aiheuttamat rajoitukset ja säännöt.

Tarkoituksemme on olla Suomessa noin 2-3 kuukautta, mutta koronan takia emme tiedä koska pääsemme palaamaan takaisin. Papua-Uudessa-Guineassa maahantuloon liittyviä sääntöjä on tiukennettu, niin kuin monissa muissakin maissa. Toivomme, että korona hellittäisi ja pääsisimme palaamaan tänne syksyn aikana.

Elämme siis tällä hetkellä monen epävarmuustekijä kanssa, mutta luotamme kuitenkin Jumalan huolenpitoon ja hänen johdatukseen joka hetki. Olemme kiitollisia, jos jaksat muistaa Suomen reissua rukouksin. Ehkäpä tapaamme joitakin teistä Suomessa, sillä meidän on tarkoitus kiertää seurakunnissa ja eri tilaisuuksissa syksyn aikana kertomassa työstämme. 

 

 

Kaisan Matkassa -blogissa seurataan kuukausittain lähetystyössä mukana olevan Kaisan elämää.