Pakkaamme matkalaukkujamme – tosin vielä vain ajatuksen tasolla. Niin olemme tehneet jo toistakymmentä vuotta kaiken arkisen lomassa.

Vapahtajamme antama lähetyskäsky pätee edelleen, ja se koskee jokaista hänen seuraajaansa. Toisaalta lähettäjän tehtävä on aivan yhtä tärkeä kuin lähetinkin. Lisäksi myös koto-Suomessa riittää kyllä monia muitakin merkityksellisiä rooleja niin perheenjäsenenä, seurakuntalaisena kuin työntekijänä ja naapurina. Miksi sitten lähtisimme?

Koemme itse saaneemme korvaamattoman paljon hyvää suomenkielisen Raamatun sekä seurakuntayhteyden myötä. Jumalan sanan välityksellä Isä on ilmaissut rakastavansa myös meitä keskeneräisinä ja juuri omanlaisinamme. Sanan myötä ymmärrämme, että Poika on antanut elämänsä, jotta omamme olisi sekä ikuinen että yltäkylläinen. Saman Sanan mukaan Pyhä Henki muuttaa meitä, osana Jeesuksen seuraajien joukkoa, pala palalta täydellisen hyvän esikuvamme kaltaisiksi. Vaikka valmista tulee vasta perillä Isän luona, tuntuu turvaisalta jakaa matkan jokainen vaihe Kaikkivaltiaan kanssa.

Uskomme, että Jumala tahtoisi olla vastaavasti yhteydessä joka ikiseen luomaansa yksilöön sekä yhteisöön. Läheskään kaikilla ihmisillä ei kuitenkaan ole vielä mahdollisuutta tulla tuntemaan Jumalaa osana omankielistä seurakuntaa. Juuri siksi ajattelemme, että lähtö lähetystyöhön kannattaa.

Luotamme lujasti, että Luojamme – joka näkee edeltä elämänpolkumme jokaisen käännöksen, suoran sekä umpikujankin – on jostain syystä valinnut vaikuttaa meissä tahtomista ja tekemistä myös lähetystyöhön liittyen.  

Silti matkan varrelle on mahtunut tunteita ja huolia laidasta laitaan: Yhtäältä olemme ikävöineet jo etukäteen läheisiämme ja ihmetelleet lapsemme tulevia kouluvuosia, pähkäilleet perheemme toimeentuloa sekä pohtineet sopeutumistamme uuteen tuntemattomaan. Toisaalta olemme myös kerta toisensa jälkeen inspiroituneet Jumalan Sanassaan antamista lupauksista ja hänen johdattamikseen kokemistamme rohkaisevista kohtaamisista. Lisäksi meitä innostavat hyvin varustavilta kuulostavat koulutusväylät sekä mahdollisuus jatkaa oppimista puolin ja toisin toimien yhteistyössä erilaisten seurakuntien ja järjestöjen kanssa.

Kaiken keskellä koemme suurta kiitollisuutta uskonveljiemme ja -siskojemme kannustuksesta, ohjauksesta sekä esirukouksista. On koskettavaa, että Jumala kutsuu aivan jokaista kristittyä mukaan omaan missioonsa. Kun hän avaa kullekin sopivat ovet, on haasteista huolimatta turvallista astua askel kerrallaan eteenpäin.

Hanna ja Markus Lehtinen

Kirjoittajat ovat omalla lähetyspolullaan. Jos sinua kiinnostaa lähteminen, klikkaa tästä.

Kuvituskuva: Erin Osman