Seurakunnalla on Jumalalta tullut missio. Tuo missio velvoittaa meitä olemaan maailman valona, suolana ja kirjeenä. Paikallinen seurakunta on tässä suhteessa maailman ainoa toivo. Ilman paikallista seurakuntaa emme voi nähdä Jumalan suunnitelmien toteutuvan tehokkaasti ja pitkäjänteisesti. Jumalan Henki on aina vaikuttanut siten, että evankeliumin julistuksen seurauksena on syntynyt paikallisia seurakuntia.

Kirjeessään roomalaisille Paavali puhuu evankeliumin vastaanottamisesta (Room. 10:9-15). Avuksi huutaminen ja Sanan vastaanottaminen edellyttävät ymmärrettävää viestintää. Tässä kielemme kääntäminen vastaanottajien kielelle on välttämätöntä. Vaikka emme kääntäisi Raamattua uudelle kieliryhmälle, voi tarvetta olla myös lähellämme sille, että viestimme olisi ymmärrettävä. Jokainen on oikeutettu kuulemaan sanoman Jeesuksesta omalla kielellään.

Sen lisäksi, että pidämme huolen siitä, että jokainen kieliyhteisö saa omalla kielellään Jumalan Sanan, meidän on paikallisena seurakuntana huolehdittava siitä, että sanomamme on ymmärrettävää myös omassa kulttuurisessa viitekehyksessämme. Jokainen paikallinen seurakunta on viestinvälittäjä omalla paikkakunnallaan niiden hyväksi, jotka eivät vielä ole kuulleet sanomaa Jeesuksesta. Samalla meidän tulee huolehtia siitä maailmanlaajuisesta missiostamme, jossa ennen pitkää kaikista kansoista ja kielistä voi olla edustajansa Jumalan ikuisen valtaistuimen edessä.

 

Eero Haarala

Pastori, Kangasniemen helluntaiseurakunta

Kangasniemen helluntaiseurakunta lähettää työntekijöitä raamatunkäännöstyöhön.