Ylistykseni ja kiitollisuuteni nousee Kaikkivaltiaan Jumalan luo. Hänen rakkautensa ansiosta olen saanut elää tähän asti. Haluan jakaa kanssanne kokemukseni Jumalan seuraamisesta. 

Lona Maitimu. Kuva: Petrus Lamen

Olen syntymästäni asti asunut vanhempieni luona kylässä, mutta vuonna 2001 jouduin vaihtamaan koulua ja muuttamaan setäni ja tätini luokse kaupunkiin. Näiden kahden elämä oli niin siunattua, että se herätti minussa halun palvella samaa Jumalaa kuin hekin.  

Olen työskennellyt indonesialaisesssa Sulinama-järjestössä vuodesta 2009. Työskentelemme äidinkielisen oppimisen ja peruslukutaidon parissa varhaiskasvatuksessa. Tällä hetkellä yksi vastuualueistani on koordinoida Moan pyhäkoulutyötä, mikä sisältää seurakunnan työntekijöiden kouluttamista ja heidän tukemistaan pyhäkoulumateriaalien valmistamisessa ja käyttämisessä. 

Olen itse kehittynyt niin, että pystyn itsenäisesti kouluttamaan seurakuntien työntekijöitä. Iloitsen, kun näen lasten juurtuvan Jumalan Sanaan jo varhaisesta iästä lähtien. Pyhäkoulut, joiden opetuksesta lapset ovat kiinnostuneita, valmistavat sukupolvia palvelemaan Jumalaa tulevaisuudessa ja tulemaan seurakunnan johtajiksi.

Jumala antaa minulle aina voimaa ja viisautta palvella lapsia. Olen kohdannut lapsityössä monia ongelmia 15 vuoden palvelutyön aikana, mutta palvelen aina vilpittömästi ja uskon, että mikään ei ole turhaa, kun pidän kiinni Jumalan sanasta.

Muutama vuosi sitten Jumala antoi minulle varat, jotta voin suorittaa kandidaatin ja maisterin opinnot ajallaan ja saada parhaat tulokset. Koska Jumalan rakkaus on minulle niin poikkeuksellista, se saa minut sitoutumaan palvelemaan Jumalaa koko elämäni ajan.

Lona Maitimu