Mieheni Paulin Nigerian matkan aikana tammikuussa nautin palapelin kokoamisesta poikamme Samuelin ollessa nukkumassa. Palapelissä oli vain 650 palaa, mutta se oli aluksi aika haastava. Oli tärkeä katsoa tarkkaan kannen kuvaa, ja löytää kunkin väriselle ja muotoiselle palalle oma paikkansa. Jos yritin vängätä palaa väärään paikkaan, se vaikutti viereisiinkin paloihin, jotka eivät enää sopineetkaan kohdalleen.

Palapeliä kootessani ajattelin Kristuksen ruumista, johon seurakuntaa verrataan. Kuten palapelissä, siinäkin on monia yhteensopivia osia, joista kokonaisuus koostuu.

Apostoli Paavali puhuu 1. Korinttolaiskirjeen 12. luvussa, kuinka Jumala antoi erilaisia lahjoja ja tehtäviä eri ihmisille, jotta hänen seurakuntansa kasvaisi yhdessä, Jumalan kunniaksi. Meidän ei tule kadehtia toisia ja heidän lahjojaan, eikä korottaa omia lahjojamme toisten yläpuolelle. Olemme tässä seurakunnan rakennustyössä yhdessä ja jokaisen panos on tärkeä. Olemme toisistamme riippuvaisia, yhteensopivia paloja. Palapelin pienen keltaisen kulhon pala on monien välipalojen kautta yhteydessä kuvan toisessa reunassa olevaan värilliseen munaan. Jokaisella meistä on omat lahjamme, kutsumuksemme ja kokemuksemme, jotka auttavat meitä  palvelemaan Jumalaa ja hänen maailmanlaajuista seurakuntaansa. Tarvitsemme kaikki toinen toisiamme.

Kun Jumala rakentaa seurakuntaansa kansainvälisen lähetystyön kautta, voimme kaikki yltää vaikutuksemme maailman joka kolkkaan omien palvelutehtäviemme avulla. Yksi lähtee, toinen lähettää; kukin rohkaisee ja tukee toisia. Joskus tämä tuki merkitsee rukousta, joskus rohkaisun sanoja, joskus aterian viemistä sairaalle, joskus lähetin työn tukemista taloudellisesti, joskus tarpeessa olevan auttamista, joskus kuuntelemista. Tarvitsemme kaikki toisiamme, jotta voimme kulkea Jumalan meille viitoittamalla tiellä. Jatkuva yhteys toisiin auttaa meitä olemaan uskollisia työssämme, silloinkin kun kohtaamme vaikeuksia ja vastoinkäymisiä.

Kiitos, että olet tärkeä osa Jumalan palapeliä yhdessä meidän kanssamme ja sitä kautta ulottamassa tehtävämme vaikutusta Jumalan kasvavan, maailmanlaajuisen seurakunnan rakentamiseen. Tämä rakentuu Jumalan sanan lupauksien perustukselle.

Millaisia kosketuspintoja sinulla on jokapäiväisessä elämässäsi toisiin? Kuinka käytät lahjojasi ja kokemuksiasi kutsumuksen elämisessä ja toisten rohkaisemisessa, jotkut heistä lähellä, toiset kaukana, merienkin takana?

 

Tuula O´Rear

Kirjoittaja työskentelee Wycliffe USA:n alaisuudessa.

Teksti on julkaistu 25.4.2019.