Miriam Nzomo ja Jackson Vusaka nauttivat ulkoilmaelämästä. Kuva: Vusakan kotialbumi

Nimeni on Jackson Vusaka. Olen naimisissa Miriam Nzomon kanssa ja tänä vuonna juhlimme 10-vuotishääpäiväämme.

Kotiseurakuntamme on International Christian Center [Nairobissa] Imara Daiman alueella. Vaimoni on mukana ylistysryhmässä. Hän rakastaa rumpujen soittamista. Palvelemme Jumalaa erilaisilla lahjoillamme ja kyvyillämme. Rakastamme molemmat myös luontoa, samoilua ja vain Jumalan luomakunnasta nauttimista.

Tutkiessani Jumalan sanaa koin, että minun olisi oltava enemmän mukana Hänen työssään. Vuoden 2010 aikana Jumala antoi minulle mahdollisuuden palvella raamatunkäännöstyössä. Nyt on mennyt 12 vuotta siinä palvelutyössä ja olen nähnyt, kuinka Jumalan sana muuttaa ihmisten elämää Kenian pienissä kieliyhteisöissä. Kun näen, mitä Jumalan sana saa aikaan ihmisten elämässä, koen täyttymystä ja tarkoituksen tunnetta.

Pidän roomalaiskirjeen jakeesta (Room. 10:15), jossa sanotaan:

Kuinka ihanat ovat ilosanoman tuojan askelet!” 

Se työ on ollut minulle täyttymystä ja iloa antavaa ja todiste siitä, kuinka Jumala on käyttänyt minua valtakuntansa palveluksessa.

Olen saanut olla mukana myös äidinkielisen koulutuksen ohjelmassa, joka saa tukea ja rahoitusta Wycliffe Raamatunkääntäjiltä ja Suomen ulkoministeriöltä. Se on ollut aikamoinen uusi yritys ja osa-alue. Olen nähnyt, miten syrjityt ja muut lapset, jotka eivät osaa lukea ja kirjoittaa edistyvät opinnoissaan.

Omat projektinhallintaan liittyvät kykyni ovat myös kehittyneet. Kiitän Jumalaa siitä, että minulla on suurempi mahdollisuus saavuttaa ihmisiä Jumalan sanalla, mutta myös siitä, että olen nähnyt kuinka lukutaito voi parantaa sekä lasten että yhteisöjen elämää.

Jumala on myös ollut yllätysten Jumala. Palvellessani raamatunkäännöstyössä Hän on antanut minulle halun mennä Keniaa ja Itä-Afrikkaakin kauemmas. On ollut suuri siunaus ja ilo, kun Hän on avannut minulle ovia mennä eteenpäin ja vieläpä siirtyä vaativampiin tehtäviin.

Näen elämäni kertomuksena, jossa Jumala edelleenkin tuo selkeyttä jokaiseen päivään. Iloitsen, kun tiedän olevani täällä maan päällä tiettyä tarkoitusta varten. Mikään ei ole parempaa kuin olla Jumalan käyttämä ihminen Hänen valtakunnassaan ja omassa yhteisössäni. Kiitän Jumalaa, että hän on johtanut minua näin pitkälle.

Teksti: Jackson Vusaka

Käännös: Riitta Bonny